Συνάντηση των εταίρων του έργου ART4SEA στο Παλέρμο

Συνάντηση των εταίρων του έργου ART4SEA στο Παλέρμο

Η Ατλαντίς Συμβουλευτική, συμμετείχε υβριδικά στη συνάντηση των Εταίρων του έργου ART4SEA, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18-19 Δεκεμβρίου 2023 στο Branciforte Palace του Παλέρμο της Σικελίας. 

Το ART4SEA, στο οποίο η Ατλαντίς Συμβουλευτική συμμετέχει και υποστηρίζει, αποτελεί ένα πρόγραμμα διεθνικής και διεπιστημονικής συνεργασίας που περιλαμβάνει καλλιτέχνες, δημιουργούς, επιστήμονες της θάλασσας και ειδικούς στα ψηφιακά μέσα, για την από κοινού δημιουργία φυσικών και ψηφιακών έργων τέχνης με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την υποβάθμιση των ωκεανών και την κλιματική αλλαγή. 

Η Συνάντηση οργανώθηκε από την Sebastiano Tusa Foundation, με παρουσία όλων των εταίρων του έργου, συμπεριλαμβανομένης της Βίκυς Δρούγα, στέλεχος της Ατλαντίς Συμβουλευτικής. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν τα αποτελέσματα του Open Call για καλλιτέχνες, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2023 με 259 αιτήσεις καλλιτεχνών από 35 διαφορετικές χώρες, από τις οποίες θα επιλεγούν 24 καλλιτέχνες. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα του έργου, και κυρίως ο συντονισμός του art residency που θα πραγματοποιηθεί σε 3 μικρά νησιά της Μεσογείου (Αλόννησος στην Ελλάδα, Ustica στην Ιταλία και Gozo στη Μάλτα) το καλοκαίρι του 2024, όπου οι 24 καλλιτέχνες (8 σε κάθε νησί), που θα προκριθούν από το Open Call, θα κληθούν να δημιουργηθούν 24 μοναδικά έργα τέχνης. Κάποια από αυτά θα ενσωματωθούν στα φυσικά και αρχιτεκτονικά τοπία των νησιών, ενώ κάποια έργα τέχνης θα είναι εξ’ ολοκλήρου ψηφιακά. Όλα τα δημιουργήματα θα ψηφιοποιηθούν σε μια πλήρως εικονική έκθεση που θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο και στο metaverse.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών, που θα επιλεγούν από το Open Call, θα ανακοινωθούν τέλη Ιανουαρίου 2024.

Μείνετε συντονισμένοι στα επόμενα βήματα του έργου ART4SEA.

www.art4sea.eu