Η Ατλαντίς Συμβουλευτική συμμετέχει στο έργο ART4SEA

Η Ατλαντίς Συμβουλευτική συμμετέχει στο έργο ART4SEA

Η Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε. συμμετέχει στο έργο ART4SEA, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe.

Η πρώτη συνάντηση των εταίρων του έργου ART4SEA πραγματοποιήθηκε στην Cosenza της Ιταλίας, την 1η Μαρτίου 2023, στο κτήριο BCC Mediocrati στο Rende. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υβριδικά, με στελέχη της Ατλαντίς να συμμετέχουν ψηφιακά, και με φυσική παρουσία. Στη συνάντηση συμμετείχαν με φυσική παρουσία εκπρόσωποι όλων των εταίρων, συμπεριλαμβανομένης της Ατλαντίς Συμβουλευτικής, σχεδιάζοντας τα βήματα του έργου.

Το ART4SEA αποτελεί ένα πρόγραμμα διεθνικής και διεπιστημονικής συνεργασίας που περιλαμβάνει καλλιτέχνες, δημιουργούς, επιστήμονες της θάλασσας και ειδικούς στα ψηφιακά μέσα, για την από κοινού δημιουργία φυσικών και ψηφιακών έργων τέχνης με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την υποβάθμιση των ωκεανών και την κλιματική αλλαγή.

Μετά από ένα art residency που θα πραγματοποιηθεί σε 3 μικρά νησιά της Μεσογείου (Αλόννησος στην Ελλάδα, Ustica στην Ιταλία και Gozo στη Μάλτα) θα δημιουργηθούν 24 μοναδικά έργα τέχνης. Κάποια από αυτά θα ενσωματωθούν στα φυσικά και αρχιτεκτονικά τοπία των νησιών, ενώ κάποια έργα τέχνης θα είναι εξ’ ολοκλήρου ψηφιακά. Όλα τα δημιουργήματα θα ψηφιοποιηθούν σε μια πλήρως εικονική έκθεση που θα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο και στο metaverse.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.426.786,00 € και η διάρκεια υλοποίησης του είναι 3 έτη.

Η κοινοπραξία περιλαμβάνει 7 εταίρους από 5 διαφορετικές χώρες: 3D Research (Ιταλία) iWORLD International Association for the Safeguarding and Valorisation of the identities of Humanity (Ιταλία), Fondazione Sebastiano Tusa (Ιταλία), Atlantis Consulting SA (Ελλάδα) DAN Europe Foundation (Μάλτα), Agencia Estatal Consejo Superior De Investigaciones Cientificas (Ισπανία) και Municipality of Vlorë (Αλβανία).