Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Αρχαιολογικά ευρήματα, γη, θάλασσα και νέες τεχνολογίες»

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Αρχαιολογικά ευρήματα, γη, θάλασσα και νέες τεχνολογίες»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Αρχαιολογικά ευρήματα, γη, θάλασσα και νέες τεχνολογίες», που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 27 Μαρτίου σε συνεργασία 3 ερευνητικών έργων, συγκεκριμένα των i-blueCultureU-ArchaeoRoV και Archaeroma.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του κοινού για τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές νέων τεχνολογιών, όπως η ψηφιακή αναπαράσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και η εφαρμογή μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να συμβάλλουν στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας στην Ελλάδα.

Ο ιδρυτής της Ατλαντίς Συμβουλευτικής και συνιδρυτής του Καταδυτικού Κέντρου Σκοπέλου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Η συμβολή των νέων τεχνολογιών στην ανάδειξη της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς», όπου παρουσιάστηκαν οι τεχνολογίες και οι σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναπτύξει έργα στα οποία συμμετέχουμε ή υποστηρίζουμε, όπως  είναι το BlueMED, το ΜeDryDive, το Creamare, το i-ScubaDiving κ.α.

Για όσους δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την ημερίδα, μπορούν να βρουν το αντίστοιχο βίντεο στο κανάλι του i-blueCulture στο YouTube: https://youtu.be/S2-YF9axReY