Ενεργή παρουσία της Ατλαντίς Συμβουλευτική στο Διεθνές Συνέδριο Ενάλιας Αρχαιολογίας ISCUA ‘23

Ενεργή παρουσία της Ατλαντίς Συμβουλευτική στο Διεθνές Συνέδριο Ενάλιας Αρχαιολογίας ISCUA ‘23

Ο ιδρυτής της Ατλαντίς Συμβουλευτικής, Άγγελος Μαγκλής, συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Ενάλιας Αρχαιολογίας ISCUA’23, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο νησί Formentera το διάστημα 28 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου. Το Συνέδριο οργανώθηκε από το Balearic Institute of Studies in Maritime Archaeology (>IBEAM).

Τίτλος της ομιλίας του ήταν: Novel digital approaches to enable virtual accessibility to Underwater Cultural Heritage με κεντρικό θέμα τις πρωτοβουλίες και τα έργα που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται με σκοπό την άμεση προσβασιμότητα και την ανάδειξη, προστασία και συντήρηση της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Μεσόγειο, αλλά και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα, στην περιοχή των Βορείων Σποράδων. Κάποια από τα έργα που παρουσιάστηκαν ήταν το MeDryDive, το CREAMARE, το BCThubs κ.α.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, παρουσιάστηκε αναλυτικά το έργο i-blueCulture, με μεταξύ των συμμετεχόντων το Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου, του οποίου Συνιδρυτής είναι ο Άγγελος Μαγκλής.  Το έργο i-blueCulture βασίζεται στην ιδέα ανάπτυξης μιας τρισδιάστατης υποβρύχιας ψηφιοποίησης του θαλάσσιου χώρου για την εικονική περιήγηση μη καταδυόμενων πολιτών. Στόχος του είναι να προσφέρει μία ανυπέρβλητη εμπειρία της υποβρύχιας πραγματικότητας στον επισκέπτη με δυνατότητα στοιχείων επαυξημένης πραγματικότητας εντός ενός γεωαναφερμένου θαλασσίου χώρου, όπου ο χρήστης θα μπορεί με ασφάλεια και ακρίβεια να περιηγηθεί σε υποθαλάσσια μνημεία. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα του i-blueCulture είναι η δημιουργία ενός συστήματος «περιήγησης» σε πραγματικό χρόνο με το οποίο ο χρήστης είτε από τη ξηρά (π.χ. μουσείο), είτε από τη θάλασσα (π.χ. πλοίο περιήγησης πάνω από το ναυάγιο) θα πραγματοποιεί ασφαλής περιηγήσεις και με ακρίβεια κινήσεων σε εικονικά υποβρύχια τοπία ή ναυάγια.

Περισσότερα για τα έργα της Ατλαντίς Συμβουλευτική μπορείτε να βρείτε: εδώ

Περισσότερα για το i-blueCulture: εδώ