Ολοκλήρωση ημερίδας «Η Ανάδυση του Οικοσυστήματος Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο Ναυτικό Μουσείο Πειραιά στα πλαίσια του έργου BCThubs.

Ολοκλήρωση ημερίδας «Η Ανάδυση του Οικοσυστήματος Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο Ναυτικό Μουσείο Πειραιά στα πλαίσια του έργου BCThubs.

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, η ημερίδα «Η Ανάδυση του Οικοσυστήματος Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο Ναυτικό Μουσείο Πειραιά στα πλαίσια του έργου BCThubs. Σκοπός της ημερίδας ήταν να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και να συναντήσουν άλλους σημαντικούς φορείς που συμμερίζονται τον ίδιο σκοπό και συναποτελούν το οικοσύστημα του υπό ίδρυση Ελληνικού Κόμβου. Η ημερίδα οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών, τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ατλαντίς Συμβουλευτική. Στην ημερίδα έλαβε μέρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΓΕΚ, Αθανάσιος Κυριαζής, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας, έγιναν παρουσιάσεις από την συντονίστρια του έργου, Αγγέλα Βενέτη, καθώς και από τον Πολύβιο Ραξή και την Λυδία Στεργιοπούλου, στελέχη της Ατλαντίς Συμβουλευτικής, όπου παρουσίασαν τους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες για τις δραστηριότητες Έρευνας και Καινοτομίας, καθώς και την τρέχουσα κατάσταση του οικοσυστήματος του Ελληνικού Κόμβου.

Στο δεύτερο μέρος, έγιναν οι παρουσιάσεις των μελών του Ελληνικού Οικοσυστήματος, καθώς και η παρουσίαση του Ναυτικού Μουσείου από την πρόεδρό του, Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλουμπη και η παρουσίαση πάνω στις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί για την Ενάλια Πολιτιστική Κληρονομιά, από την Στέλλα Κυβέλου. 

Στο τέλος όλων των παρουσιάσεων, ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση για την ίδρυση του Ελληνικού Οικοσυστήματος Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα.