Η Ατλαντίς υποστηρίζει έμπρακτα την Επιστημονική Κατάδυση

Η Ατλαντίς υποστηρίζει έμπρακτα την Επιστημονική Κατάδυση

Η Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε. υποστήριξε το Workshop του έργου ScienceDIVER, που διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (επικεφαλής εταίρος), στις 23 και 24 Ιουνίου 2022, στο Ποσείδι Χαλκιδικής με θέμα την Επιστημονική Κατάδυση. 

Το μάθημα είχε τίτλο «Εισαγωγή στις Εφαρμοσμένες Μεθόδους και Διαδικασίες Υποβρύχιας Αποτύπωσης» και περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, σχετικό βίντεο από εργασίες δειγματοληψίας σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία, διάλεξη με παρουσίαση και συζήτηση με τους φοιτητές. Την παρουσίαση έκαναν ο Δρ. Κίμων Παπαδημητρίου του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ και ο Δρ. Θεμιστοκλής Ιωαννίδης, από την ομάδα της Ατλαντίς.

Το Workshop έδωσε έμφαση στην ολιστική προσέγγιση που πρέπει να υιοθετηθεί από τους Δύτες-Επιστήμονες και τόνισε ορισμένα βασικά ζητήματα, όπως η σημασία της ακριβούς τοποθεσίας της δειγματοληψίας και της παρακολούθησης. Επίσης, στο workshop παρουσιάστηκε ο κατάλληλος εξοπλισμός για πολλές από τις εργασίες δειγματοληψίας και πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την ακρίβεια και τα υπάρχοντα εμπόδια του κλάδου.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε μια γόνιμη και εις βάθος συζήτηση μεταξύ των ειδικευμένων δυτών που παρακολούθησαν το μάθημα. Τα σχόλια του κοινού ήταν ιδιαίτερα θετικά, ενώ οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη θεματική του Workshop.