fbpx
Founder

Άγγελος Μαγκλής

Άγγελος Μαγκλής
Ο Άγγελος Μαγκλής είναι Ιδρυτής της ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. Έχει δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού και μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Τεχνολογική Εξέλιξη και Βιομηχανική Στρατηγική από το Πανεπιστήμιο του Manchester (PREST) - UK. Είναι μέλος του Δικτύου Αξιολόγησης της Γ.Δ. Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ παράλληλα εκπροσωπεί την ΑΤΛΑΝΤΙΣ σε φορείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως το ETEPS (European Techno- Economic Policy Support Network) και το TII (Technology, Innovation, Information). Έχει αναδειχθεί σε Επίτιμο Μέλος στο Σύνδεσμο Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος για την προσωπική συνεισφορά στην ίδρυση του Συνδέσμου και τη σημαντική συμβολή του στην επιτυχία του οράματος για την δημιουργία του Hellenic Mobile Cluster. Διαθέτει πάνω από εικοσιπενταετή εμπειρία σε θέματα πολιτικής για την επιστήμη και την τεχνολογία, αξιολόγησης και αποτίμησης εθνικών προγραμμάτων, διαχείρισης της καινοτομίας, μεταφοράς τεχνολογίας / τεχνογνωσίας / πολιτικών πρόσβασης σε κεφάλαια και ανάπτυξης επιχειρήσεων σε περιφερειακό και διαπεριφερειακό επίπεδο.

Ο Άγγελος Μαγκλής έχει σημαντική εμπειρία ως επικεφαλής Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων στο FP3/FP4/FP5/FP6/FP7/H2020 σε έργα όπως μεταξύ άλλων UP-NET, GATE2START, MULTITRAIN, CHANGE2IT, MOBIP, EMMINVEST, LAB4DIVE και άλλα. Έχει εκπονήσει δεκάδες επιχειρηματικά σχέδια εταιρειών υψηλής τεχνολογίας πλαισιωμένα με τις κατάλληλες έρευνες αγοράς και marketing plans.

Είναι μέλος και χορηγός του ΙΕΝΑΕ (Ινστιτούτο Ενάλιων Αρχαιολογικών Ερευνών) από το 2005 και συμμετέχει εθελοντικά ανελλιπώς στις υποθαλάσσιες αρχαιολογικές έρευνες του Ινστιτούτου. Έχει συμμετάσχει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, στον τομέα της Προϊστορικής Αρχαιολογίας. Είναι αυτοδύτης από το 1992, Εκπαιδευτής Αυτοδυτών και έχει ιδρύσει και συμμετάσχει σε 2 καταδυτικά κέντρα.

Είναι, ακόμη, υπεύθυνος σε σημαντικά έργα που αφορούν την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής και της ελληνικής ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς:

 • Επικεφαλής Συντονιστής Εταίρος στο Βραβευμένο Έργο Σημαία του ΕΣΠΑ- Πρότυπο Καινοτόμο Σχέδιο Ανάπτυξης «Άνω Μαγνήτων Νήσοι», το οποίο αφορά τη δημιουργία του μεγαλύτερου Ενάλιου Επισκέψιμου Αρχαιολογικού Πάρκου στον κόσμο στην Μαγνησία.

 • Το έργο BLUEMED (Interreg MED) επιδιώκει να μελετήσει για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο τις βέλτιστες πρακτικές για την προστασία και ανάδειξη της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς και ειδικότερα όσο αναφορά τη λειτουργία ενάλιων επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων (υποβρυχίων μουσείων) σε αρχαία ναυάγια.
 • Το έργο UCRCA (Horizon 2020) στοχεύει στη δημιουργία και προώθηση των «Υποβρύχιων Διαδρομών σε Κλασσικές Αρχαιότητες», ως ένα ΕASME νέο τουριστικό προϊόν, με την εμπλοκή και συνεργασία εξειδικευμένων επιστημόνων στους τομείς του τουρισμού, της υποβρύχιας αρχαιολογίας και έρευνας και της δημιουργίας/προώθησης καινοτόμων προϊόντων.

 • To έργο Lab4Dive (Horizon 2020) αφορά στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την αξιολόγηση ενός ιδιαίτερα καινοτόμου και ανταγωνιστικού προϊόντος, με την ονομασία “Φορητό «Έξυπνο» Εργαστήριο (PortableSmartLab)”, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται από αρχαιολόγους που πραγματοποιούν υποβρύχιες έρευνες, ως υποστηρικτικό εργαλείο για έρευνα, καταγραφή και προστασία της υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

 • To έργο MAGNA (EASME) έχει κυρίως εκπαιδευτικό και δυνητικά εμπορικό σκοπό και έχει ως θέμα τη δημιουργία ενός διεθνούς θεματικού τουριστικού προϊόντος/υπηρεσίας, το οποίο αφορά την «Τη Μεγάλη Ελλάδα». Στο πλαίσιο έρευνας του έργου πρόκειται να γυριστεί ένα ντοκιμαντέρ όπου θα προβληθεί σχετικό υλικό που θα προωθήσει τον αρχαιολογικό πολιτισμό σε αντίστοιχα τέσσερις περιοχές της Ελλάδας και της Ιταλίας.
Θεσσαλονικη

Στέλιου Καζαντζίδη 47, Θέρμη
ΤΚ 57001 ΤΘ 8111
Τηλ.: 2310 531000,      
Fax: 2310 552265
e-mail: info@atlantisresearch.gr

 

Άλλες Περιοχές
Αθηνα
Λ. Κατεχάκη 17, ΤΚ 11525
Τηλ.:2106563800/810,
Fax: 210 6563801
email:infoath(at)atlantisresearch.gr
Εργάσιμες Ώρες
Δευτέρα – Παρασκευή: 09:00 – 17:00
 
 

 

 • Κεντρική Μακεδονία
 • Κρήτη
 • Κύπρος
 • Λονδίνο
 

 

Contact team member

Επικοινωνήστε μαζί μας  elΕλληνικά