Η Ατλαντίς Συμβουλευτική συμμετέχει στο έργο CREAMARE

Η Ατλαντίς Συμβουλευτική συμμετέχει στο έργο CREAMARE

Η Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε. συμμετέχει στο έργο CREAMARE, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Creative Europe. 

Η πρώτη συνάντηση των εταίρων του έργου CREAMARE πραγματοποιήθηκε στην Cosenza της Ιταλίας, στις 29 Ιουνίου 2022, στο κτήριο BCC Mediocrati στο Rende. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υβριδικά, με στελέχη της Ατλαντίς να συμμετέχουν ψηφιακά, και με φυσική παρουσία. Στη συνάντηση συμμετείχαν με φυσική παρουσία εκπρόσωποι όλων των εταίρων, συμπεριλαμβανομένης της Ατλαντίς Συμβουλευτικής, σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα του έργου.

Το έργο CREAMARE στοχεύει στη δημιουργία ενός διακρατικού και διατομεακού πλαισίου συνεργασίας στο οποίο πολιτιστικοί οργανισμοί, επιστημονικοί/ερευνητικοί φορείς, δημιουργικοί επαγγελματίες και ειδικοί της τεχνολογίας θα παράγουν Πολιτιστικές και Δημιουργικές ψηφιακές εφαρμογές και ψηφιακό περιεχόμενο, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις περιβαλλοντικές απειλές που επηρεάζουν τους ωκεανούς.

Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι (Serious Game) στο οποίο ο παίκτης θα μπορεί να επισκεφτεί ψηφιακά διάφορες τοποθεσίες Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κατά τη διάρκεια της εικονικής κατάδυσης, ο παίκτης θα λύνει γρίφους μαθαίνοντας τόσο για την Ενάλια Πολιτιστική Κληρονομιά, όσο και για τις περιβαλλοντικές απειλές της θάλασσας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 971.860 ευρώ και η διάρκεια υλοποίησης του είναι 3 χρόνια (01/06/22 – 31/05/2025).

Η κοινοπραξία του έργου περιλαμβάνει την 3D Research s.r.l. (Ιταλία – Συντονιστής), την Ατλαντίς Συμβουλευτική, (Ελλάδα), την Novena doo (Κροατία), την Pragma-iOT (Ελλάδα), το Πανεπιστήμιο του Κάντιθ (Ισπανία), το τμήμα Εθνικής Εποπτείας της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείο Πολιτισμού (Ιταλία) και την Pro Progressione (Ουγγαρία).