3ο Project Meeting του έργου BLUEMED στην Λεμεσό

3ο Project Meeting του έργου BLUEMED στην Λεμεσό

Η 3η συνάντηση των εταίρων του έργου BLUEMED πραγματοποιήθηκε στις 14 & 15 Νοεμβρίου στην Κύπρο.

Όλοι οι εταίροι του έργου παρουσίασαν την πορεία υλοποίησης του έργου μέχρι τώρα, και τα σχέδια για τις μελλοντικές δραστηριότητες.

Η επόμενη φάση του έργου είναι και η πιο συναρπαστική καθώς θα ξεκινήσουν οι πιλοτικές δράσεις στις υποβρύχιες τοποθεσίες πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς!

Πιο συγκεκριμένα, σε αυτήν την συνάντηση οι εταίροι συζήτησαν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στις υποβρύχιες περιοχές, όπως το καθάρισμα και η καταγραφή / τεκμηρίωση, καθώς και το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών πεδίου σε όλες τις πιλοτικές περιοχές του έργου. Οι πιλοτικές ενέργειες θα διαρκέσουν περίπου 1 μήνα σε κάθε πιλοτική περιοχή και θα ξεκινήσουν τον Μάιο 2018 στην Ελλάδα, θα συνεχιστούν τον Ιούνιο στην Κροατία και τον Σεπτέμβριο στην Ιταλία.

Οι πιλοτικές περιοχές του έργου BLUEMED είναι:

Ελλάδα
Κλασσικό ναυάγιο στην νήσο Περιστέρα
Βυζαντινό ναυάγιο στη θέση Τηλέγραφος
Βυζαντινό ναυάγιο στη θέση ’κρα Γλάρος
Βυζαντινό ναυάγιο στη νησίδα Κίκυνθο
Ιταλία
Υποβρύχιο Αρχαιολογικό Πάρκο της Baiae
Προστατευόμενη Θαλάσσια Περιοχή Capo Rizzuto
Κροατία
Υποβρύχιοι Αρχαιολογικοί Χώροι στο Cavtat

Κατά την 2η ημέρα της συνάντησης παρουσιάστηκε το έργο iMARECULTURE Project, που υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020». Υπάρχουν πολλές συνέργειες μεταξύ του BLUEMED και του i-MareCulture Project και συζητήθηκαν πιθανές γραμμές συνεργασίας.

Εταίροι του έργου BLUEMED
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού–Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε., Πανεπιστήμιο Πάτρας, Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (Ελλάδα); Πανεπιστήμιο Καλαβρίας, Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Δραστηριοτήτων και Τουρισμού (Ιταλία); Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ-Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Πληροφορικής, Οργανισμός Dubrovnik-Neretva Περιφερειακής Ανάπτυξης DUNEA (Κροατία); Πανεπιστήμιο Κύπρου- Ωκεανογραφικό Κέντρο;Πανεπιστημιακό Ίδρυμα Επιχειρήσεων της Περιφέρειας της Murcia (Ισπανία).

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε μας στο Facebook & Twitter !