Συνάντηση των εταίρων του έργου CREAMARE στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας

Συνάντηση των εταίρων του έργου CREAMARE στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας

Η Ατλαντίς Συμβουλευτική, συμμετείχε υβριδικά στη συνάντηση των Εταίρων του έργου CREAMARE, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 22-23 Μαΐου 2024 στο Wespa Spaces στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Η συνάντηση εκπροσωπήθηκε από την 3D Research από την Ιταλία, συντονιστή του έργου, το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας, την Pragma IoT και την ΑΤΛΑΝΤΙΣ Συμβουλευτική από την Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο του Κάντιθ από την Ισπανία, την Pro-Progressione από την Ουγγαρία και την Novena από την Κροατία, η οποία φιλοξένησε και οργάνωσε τη συνάντηση. 

Η πρώτη ημέρα της συνάντησης ήταν επικεντρωμένη στην πρόοδο του έργου κατά τον 2ο χρόνο υλοποίησής του. Οι παρουσιάσεις των εταίρων, που πραγματοποιήθηκαν, αφορούσαν την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού παιχνιδιού με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στη διατήρηση της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενώ παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση συνεργιστικών έργων, όπως του Toural, στο οποίο η Ατλαντίς Συμβουλευτική είναι εταίρος, το έργο Sea Change,  και το έργο E-ROUTES. Και τα τρία έργα τονίζουν την προώθηση συνεργειών μεταξύ έργων και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς για ευρύτερο κοινωνικό όφελος.

Κατά τη δεύτερη μέρα της συνάντησης οργανώθηκε εκδρομή στις λίμνες Plitvice, με σκοπό οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον φυσικό πλούτο της Κροατίας, ενισχύοντας περαιτέρω την επίγνωση της σημασίας της διατήρησης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα βήματα του CREMARE:

www.creamare.eu