Για ακόμα μία φορά, τέσσερα στελέχη της Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε. φιλοξενήθηκαν το διάστημα Ιούνιος-Αύγουστος 2024 στο Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας στην Ιταλία στο πλαίσιο προγραμματος ανταλλαγής του έργου TECTONIC, στο οποίο η Εταιρεία συμμετέχει.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου της φιλοξενίας (Ιούνιος-Αύγουστος 2024), στελέχη της Εταιρείας συμμετείχαν σε μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σε επισκέψεις στα Εργαστήρια του Τμήματος Βιολογίας, Οικολογίας και Επιστημών της Γης (Department of Biology, Ecology and Earth Sciences – DiBEST) του Πανεπιστημίου, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και δεξιοτήτων για την προώθηση της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στις 8 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο από τα στελέχη της Εταιρείας με τίτλο “From Research Results to Becoming an entrepreneur: Means of Finance and First Steps Towards Entrepreneurship”, όπου ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το έργο TECTONIC και τα αποτελέσματα του πρώτου μήνα φιλοξενίας.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου της φιλοξενίας (Ιούλιος-Αύγουστος 2024), οργανώθηκαν επιπλέον δραστηριότητες και εκπαιδευτικά σεμινάρια από το Τμήμα Μηχανολόγων, Ενέργειας και Μηχανικής Διοίκησης (Department of Mechanical, Energy and Management Engineering – DiMEG) του Πανεπιστημίου. Στις 19 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ένα εργαστήριο με θέμα τις ψηφιακές τεχνολογίες για την προστασία της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και μια ειδική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα και την εταιρεία τεχνοβλαστό 3DResearch για τα στελέχη της Ατλαντίς και τα μέλη του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα. Τέλος, η 3DResearch διοργάνωσε μια καθηλωτική εμπειρία με εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας όπου οι συμμετέχοντες βίωσαν μια στεγνή κατάδυση στο επισκέψιμο σύγχρονο ναυάγιο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, το οποίο βρίσκεται στη Σκόπελο.
Το TECTONIC υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος H2020 Marie Skłodowska-Curie Actions & Support to Experts και συγκεκριμένα στο Θεματικό Τομέα “Research and Innovation Staff Exchange”. Ο απώτερος στόχος του έργου είναι η ανταλλαγή δεξιοτήτων και γνώσης, η διενέργεια δράσεων εκπαίδευσης για την υλοποίηση, βελτίωση και αξιολόγηση καινοτόμων υλικών, τεχνικών, εργαλείων και μεθοδολογιών για την ανάπτυξη λύσεων και εμπορικά εκμεταλλεύσιμων προϊόντων για την συντήρηση, αποκατάσταση και διαχείριση της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε: www.tectonicproject.eu