Η Ατλαντίς Συμβουλευτική στη Beyond Expo 2024

Η Ατλαντίς Συμβουλευτική στη Beyond Expo 2024

Η Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε. με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε δυναμικά για ακόμη μία φορά στη Beyond Expo 2024, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Helexpo από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2024. Με κεντρικό θέμα φέτος, την επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης, το ρόλο και τις επιδράσεις της στην καθημερινότητά μας.

Όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο μας, είχαν τη δυνατότητα να λάβουν πληροφορίες από τα στελέχη της Ατλαντίς σχετικά με τα εν εξελίξει χρηματοδοτικά προγράμματα, καθώς και τα ευρωπαϊκά έργα: NERITES, BCThubs, TOURAL και ecoRoute που η εταιρεία υλοποιεί και συντονίζει.

Πιο αναλυτικά, τα έργα NERITES, BCThubs και TOURAL υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon Europe, με το πρώτο (NERITES) να αποσκοπεί στη δημιουργία και χρήση μίας αυτόνομης πλατφόρμας για απομακρυσμένη παρακολούθηση και ταυτόχρονα μη καταστροφικής χημικής ανάλυσης των ενάλιων αρχαιολογικών θέσεων, με τη χρήση προηγμένων μεθόδων. Έτσι, ο χρήστης που θα βρίσκεται σε απομακρυσμένη θέση παρακολούθησης στην ξηρά, θα έχει τη δυνατότητα περιοδικής διαχείρισης της διάρκειας της αποστολής και της γενικής επισκόπησης ολόκληρης της κατάστασης του συστήματος με βάση οπτικούς αναλυτικούς μηχανισμούς σε πραγματικό χρόνο.

Το έργο BCThubs, θα δημιουργήσει στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Μάλτα, Κόμβους Αριστείας στις Τεχνολογίες Γαλάζιας Κουλτούρας που θα λειτουργούν ως μόνιμες δομές, οι οποίες μέσω καινοτόμων λύσεων και προϊόντων θα στηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία, προσβασιμότητα και προώθηση της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με στόχο την ενίσχυση της αριστείας και καινοτομίας στη βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία/Πολιτισμό στις αντίστοιχες περιοχές.

Το Toural, επικεντρώνεται στον δημιουργικό και πολιτιστικό τουρισμό, με απώτερο σκοπό τη συνδημιουργία επιχειρηματικών μοντέλων και τουριστικών προϊόντων, τον σχεδιασμό και την επιχειρηματική ανάπτυξη με ολοκληρωμένες αλυσίδες αξίας. Tο πεδίο εφαρμογής περιλαμβάνει 3 περιοχές από την περιοχή της Αδριατικής Θάλασσας και του Ιονίου πελάγους (Ελλάδα, Ιταλία, Κροατία) και 3 περιοχές από την Μαύρη Θάλασσα (Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία).

Τέλος, το έργο ecoRoute που υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος  European Maritime Fisheries and Aquaculture Fund (EMFAF), αποσκοπεί στο σχεδιασμό και υλοποίηση μιας πολυδιάστατης προσέγγισης, προωθώντας με έξυπνο τρόπο τον Ενάλιο Πολιτιστικό και Φυσικό Τουρισμό, επιτρέποντας τη δημιουργία των αντίστοιχων προορισμών με μία οικολογική προσέγγιση, που  βασίζεται στο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο, διαφοροποιώντας και αναπτύσσοντας αντίστοιχες υπηρεσίες προς όφελος τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δράσεις της Ατλαντίς Συμβουλευτικής και στα social media της εταιρείας.