Τελική εκδήλωση αποτελεσμάτων (Demo Day) του Β’ Κύκλου του έργου ΘΕΚΛΑ

Τελική εκδήλωση αποτελεσμάτων (Demo Day) του Β’ Κύκλου του έργου ΘΕΚΛΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τρίτη 11 Ιουνίου στους χώρους της Grid Lab της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας, η εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων (Demo Day) του  Β’ Κύκλου του έργου ΘΕΚΛΑ – Θερμοκοιτίδα Στήριξης Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας. Την εκδήλωση άνοιξε ο Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε, κ. Δημήτριος Παπούλιας, ενώ, απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Άγγελος Μαγκλής,  Ιδρυτής Ατλαντίς Συμβουλευτική Α.Ε και Υπεύθυνος της Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Έργου, αλλά και η κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από τους:
  • Γεώργιο Κόκκα, Διευθυντής του Entrepreneurship Hub του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης (American College of Thessaloniki)
  • Κωνσταντίνο Τραμαντζά (Γενικός Διευθυντής της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας)
  • Δημήτριο Κουρτέση, Συνιδρυτή της Ideas Forward και
  • Κωνσταντίνο Μπαλιούσκα, Σύμβουλος Επιχειρήσεων της Anthology Ventures
  Στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των επιχειρηματικών ιδεών των 8 ομάδων ξεκινώντας από την 1η ομάδα «Κανόνιον της Βυζαντινής Μουσικής» με τον κ. Παναγιώτη Δημητριάδη, την 2η ομάδα «Edge Sense» με τους κ. Αντώνιο Λάλα, κ. Νικόλαο Σιώπη, κα. Θεοκτίστη Μαρινοπούλου, κ. Δημήτριο Τσικτσίρη και κ. Κωνσταντίνο Βότη, την 3η ομάδα «LUMINOUS» με τους κ. Ιωάννη Δαρλαγιάννη και κα Νεφέλη-Ελένη Μπαχαράκη, την 4η ομάδα ομάδα «SightGrammetry» με τους κ. Βασίλειο Χριστόφα, κ. Σωτήριο Παπασωτηρίου, κα Βασιλική Κόνου και κ. Μιχαήλ Σελβεσάκη, την 5η ομάδα «Bright Indicators» με τους κ. Σάββα Κεφαλά και κ.  Γεώργιο Μιχαηλίδη, την 6η ομάδα «ΘALEIA» με τις κα Χριστίνα Πάππα, κα Ramonna Kosheleva και κα Παναγιώτα Τζεβελέκου. Και κλείνοντας με την 7η και με την 8η ομάδα, «Nisos Levitha Cruises» με τους κ. Δημήτριο Καμπόσο, κ. Ιωάννα Ταμπαρέσκου και κ. Ιωάννη Καλαθά και «Meraki People» με την κα Χριστιάνα Γαρδικιώτη. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων και έπειτα από ένα σύντομο διάλλειμα, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής από τους κ. Θεόδορο Μαρκόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. και κ. Αθανάσιο Μητρόπουλο, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου της Θερμοκοιτίδας: «ΘΕΚΛΑ».  Οι νικητές ήταν οι οποίοι ανακοινώθηκαν από την Διευθύντρια της Θερμοκοιτίδα «ΘΕΚΛΑ» κα. Αγνή Μουτζούρογλου, ήταν οι εξής:
  • Bright Indicators με το Βραβείο μεγαλύτερης επενδυτικής ετοιμότητας. 
  • Edge Sense με το Βραβείο μεγαλύτερων προοπτικών για ανάπτυξη. 
  • Meraki People με το Βραβείο μεγαλύτερης κοινωνικής και περιβαλλοντικής επίδρασης.
  • SightGrammetry με το Βραβείο καλύτερης παρουσίασης.
  Η θερμοκοιτίδα στήριξης νεοφυών επιχειρηματικών ομάδων, με το ακρωνύμιο ΘΕΚΛΑ, λειτουργεί εντός του ΔΙ.ΠΑ.Ε. στην Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας και διευκολύνει την ίδρυση και την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων και τη δημιουργία ενός τοπικού οικοσυστήματος επιχειρηματικής καινοτομίας. Η νέα αυτή Θερμοκοιτίδα μπορεί να αποτελέσει ένα πεδίο συνεργασίας του συνόλου των φορέων της τετραπλής έλικας της καινοτομίας (φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκός/ερευνητικός τομέας, επιχειρηματικός τομέας, κοινωνία των πολιτών) και να επιταχύνει τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων και επιχειρήσεων.  Μάθετε περισσότερα για το έργο: https://thekla-project.eu/