Συνάντηση των εταίρων του έργου NERITES στην Καλαβρία της Ιταλίας

Συνάντηση των εταίρων του έργου NERITES στην Καλαβρία της Ιταλίας

2nd NERITES meeting- Calabria July 2024-partners photo

Η Ατλαντίς Συμβουλευτική, συμμετείχε στη 2η συνάντηση των Εταίρων του έργου NERITES, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Καλαβρίας, στην Ιταλία, από τις 4 έως τις 5 Ιουλίου 2024. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε και οργανώθηκε από το Τμήμα DiMEG (Department of Mechanical Energy and Management Engineering) του Πανεπιστήμιου (UNICAL), ενώ ήταν επιπλέον υβριδική, με τους εταίρους του έργου να συμμετέχουν με φυσική παρουσία και διαδικτυακά.

Στις παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν, αναδειχτήκαν οι σημαντικές εξελίξεις και τα επιτεύγματα του έργου ως τώρα, ενώ παράλληλα ακολούθησαν εποικοδομητικές συζητήσεις. Η Ατλαντίς Συμβουλευτική, ως διαχειρίστρια Επικοινωνίας και Διάχυσης του έργου υπογράμμισε την πρόοδο της ψηφιακής προβολής και της συμμετοχής του NERITES σε εκθέσεις και συνέδρια που έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα με σκοπό την ευρεία διάδοση και ενημέρωση του σκοπού του έργου. Ανέλυσε επίσης, το πλαίσιο αξιολόγησης των απαραίτητων προδιαγραφών της τεχνολογίας του έργου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες έρευνας στα πιλοτικά σημεία: 1. Φούρνοι Κορσεών, Ελλάδα, και 2. Αρχαιολογικό Πάρκο της Μπάια, Ιταλία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή ξενάγηση στα εργαστήρια του τμήματος, όπου έγινε μια ζωντανή επίδειξη δύο υποβρύχιων ROVs & AUVs. 

Συνολικά, η συνάντηση στο Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας ανέδειξε την πρόοδο του έργου NERITES, αλλά και ενίσχυσε τις σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ των εταίρων. Με την αφοσίωση και τη δέσμευση όλων των συμμετεχόντων, το έργο βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιτύχει τους στόχους του και να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην επιστημονική κοινότητα και την κοινωνία.

Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα βήματα του NERITES.