Οργανωμένη επίσκεψη στο ΚΕΕΚ Αλονήσσου

Οργανωμένη επίσκεψη στο ΚΕΕΚ Αλονήσσου

Τα Κέντρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της Γνώσης δημιουργήθηκαν για να προωθήσουν τους χώρους Ενάλιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομάς. Σκοπός της δημιουργίας των Κέντρων είναι να γίνουν αυτοί οι χώροι επισκέψιμοι τόσο από καταδυόμενους πολίτες όσο και μη. Η δημιουργία των ΚΕΕΚ βοηθά στην διάχυση της γνώσης αυτών των χώρων καθώς επίσης και την προώθηση των καλών πρακτικών του BLUEMED σχετικά με τον ενάλιο κόσμο.

Η εταιρεία Ατλαντίς Συμβουλευτική σε συνεργασία με τον Δήμο της Αλοννήσου προσκάλεσαν σχολικές τάξεις να επισκεφτούν το ΚΕΕΚ στην Αλόννησο με σκοπό την ευαισθητοποίηση της γνώσης για την αξία της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς καθώς και την ανάγκη προστασία και διατήρησής τους. Επίσης, για την καλύτερη υποστήριξη στην λειτουργίας των ΚΕΕΚ, ζητήθηκε από τους μαθητές να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με την εμπειρία τους κατά την επίσκεψη τους στο ΚΕΕΚ. 

Στις 25/11/2019 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη 2 τάξεων του Λυκείου Αλοννήσου από το στο ΚΕΕΚ Αλοννήσου. Η ξενάγηση στο ΚΕΕΚ ξεκίνησε με την προβολή του προωθητικού βίντεο του BLUEMED, την δοκιμή του συστήματος Εικονικής Πραγματικότητας και της διαδραστικής οθόνης αφής, καθώς και την πληροφόρηση των μαθητών σχετικά για το έργο BLUEMED μέσω των ενημερωτικών πόστερ και εισαγωγικής ομιλίας προς τους μαθητές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια παρουσίαση σχετικά με το έργο BLUEMED και τις πρακτικές του. Έπειτα, οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το προωθητικό βίντεο του BLUEMED ενώ η ξενάγηση συνεχίστηκε στους χώρους του ΚΕΕΚ για να δοκιμάσουν την συσκευή εικονικής πραγματικότητας και την διαδραστική οθόνη αφής.

  • Οι επισκέπτες ήταν πολύ ενθουσιασμένοι με την συσκευή Εικονικής Πραγματικότητας καθότι ανέφεραν ότι η οθόνη προβολής της εικονικής περιήγησης ήταν πολύ πρωτοποριακή και εντυπωσιακή.
  • Τους άρεσε πολύ ο μεγάλος χώρος του ΚΕΕΚ
  • Σχολίασαν θετικά την περιοχή στην οποία βρίσκονταν το ΚΕΕΚ
  • Εξέφρασαν το ενθουσιασμό τους σχετικά με την προθήκη όπου εκτίθονταν οι αμφορείς μέσα στο ΚΕΕΚ

Τα γενικά σχόλια της επίσκεψης ήταν πολύ θετικά και οι επισκέπτες είχαν ένα πολύ ζεστό καλωσόρισμα στο ΚΕΕΚ της Αλοννήσου.