Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Bootcamp του Confluence Challenge

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Bootcamp του Confluence Challenge

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Bootcamp της δράσης ανοικτής καινοτομίας Confluence Challenge, όπου 18 ομάδες προκρίθηκαν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης. Αυτές οι ομάδες παρουσίασαν καινοτόμες λύσεις στις 10 + 1 προκλήσεις που έθεσαν οι πολυεθνικές βιομηχανίες, ALUMIL, ISOMAT και KLEEMANN. Η δράση θα ολοκληρωθεί με το Demo Day στις 4 Δεκεμβρίου.  

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ολοκλήρωση του Bootcamp που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, 23 ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τις προκλήσεις των εταιρειών. Οι προτάσεις αυτές εντυπωσίασαν με το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, και από αυτές επιλέχθηκαν οι 18 πιο ελπιδοφόρες που θα συνεχίσουν στον επόμενο γύρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις ομάδες που προκρίθηκαν, επτά είναι ερευνητικές ομάδες από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, πέντε είναι startups, μία είναι spin-off εταιρεία και πέντε αποτελούνται από μεμονωμένα πρόσωπα. 

Το Confluence Challenge ήρθε να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ εταιρειών, νεοφυών επιχειρήσεων και ερευνητών, με στόχο την αντιμετώπιση των πολύπλευρων προκλήσεων της εποχής μας. Μέσα από τη δράση αυτή, τα Κέντρα Ικανοτήτων Architectural Aluminium Academy και I4byDesign, αναζητούν καινοτόμες ομάδες ικανές να ανταποκριθούν σε συγκεκριμένες προκλήσεις που θα θέσουν οι πολυεθνικές βιομηχανίες ALUMIL, ISOMAT και KLEEMANN. Το πρόγραμμα επιτάχυνσης έχει διάρκεια 8 εβδομάδες και περιλαμβάνει συνεργασία και καθοδήγηση από τα στελέχη των εταιρειών καθώς και από εξειδικευμένους συμβούλους. Επιπλέον θα παρακολουθήσουν ομιλίες και workshops από στελέχη της αγοράς και θα έχουν εξατομικευμένες συναντήσεις με μέντορες. Το πρόγραμμα επιτάχυνσης έχει διάρκεια 8 εβδομάδες και περιλαμβάνει συνεργασία και καθοδήγηση από τα στελέχη των εταιρειών καθώς και από εξειδικευμένους συμβούλους. Επιπλέον θα παρακολουθήσουν ομιλίες και workshops από στελέχη της αγοράς και θα έχουν εξατομικευμένες συναντήσεις με μέντορες.

Η δράση Confluence Challenge θα ολοκληρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου με το Demo Day, κατά το οποίο θα αναδειχθούν οι κορυφαίες λύσεις που θα μοιραστούν συνολικά 30.000 € σε χρηματικά έπαθλα και άλλα πρόσθετα βραβεία σε είδος. Η κορυφαία ομάδα θα βραβευτεί με το Confluence Excellence Award αξίας €15.000. Επιπλέον, υπάρχουν τρία θεματικά βραβεία αξίας 5.000 € το καθένα: το Market Disruption Award, το Innovation for Society Award προσφορά του One Stop Liaison Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και το Technology Innovation Award προσφορά του Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης Thess INTEC. Επιπλέον, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας προσφέρει 5.000€ για υπηρεσίες θερμοκοίτισης.